Entry Terbaru Dari Bawah Tanah

Isnin, 16 Mei 2011

Kuala Lumpur Dan Sesat!

Assalamualaikum dan salam sejahtera pengunjung-pengunjung bawah tanah sekalian. Alhamdulillah Belalang baru saja samapi ke Kuala Lumpur semalam. Datang ni pun atas urusan kerja. Pagi ni perlu hadir ke suatu pejabat atas urusan rasmi. Time korang baca entry ni, Belalang mungkin dah sampai ke sana (entry ni ditulis pukul 7n pagi). Habis saja meeting Belalang, cadangnya nak terus balik.

Untuk tahun ini, inilah kedatangan Belalang Ke KL untuk kali pertama. Biasa la, kalau takde hal penting memang tak sampai punya. Tahun sudah dua tiga kali juga datang. Satu ja masalah Belalang setiap kali datang ke KL dan Belalang pun dah tau akan terjadi ialah SESAT! serius cakap Belalang langsung tak hafal jalan-jalan di KL.

Walaupun ada yang cakap pada Belalang "Senang jer jalan-jalan kat KL tu, kau nak pegi sini amik jalan ni. Kau nak pegi sini amik jalan ni. Kau nak bla...bla...bla..." senang ya amat dengar orang cerita tapi bagi Belalang tetap susah. Mengingat nama-nama jalan di KL dan tempat dan macam kena study formula fizik pula Belalang rasa. Hahaha...

Ok la Belalang nak bersiap dahulu. Belalang akan offline untuk satu masa yang panjang. Doa-doakanlah Belalang selamat dalam perjalanan Belalang. Dan satu Lagi, kalau ada tips-tips nak ingat tenpat dan nama jalan di KL, tolong drop di ruangan komen ya. Terima kasih...

8 comments:

Unknown berkata... Reply To This Comment

sama la kita.. tapi skrang dah ada GPS.. so tak yah hapal dah.. bagi GPS yg hapalkan.... :o)
< a href="http://kumanx.blogspot.com">kuman "SMM 2011" Entry

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

semoga semuanya dipermudahkan

TE pun tak pakar jalan KL :)
tapi kalau bro memang teruja nak ke tempat tertentu mybe boleh ingat tempat tu, mcm PWTC untuk pesta buku

Sofya berkata... Reply To This Comment

salam...
kira oklah awak redah gak p kl..
saya belum berani nak redah p sana.. naik bas ja la... he3

Azlan Strider berkata... Reply To This Comment

hehe..belalang turun KL area mana??tips jalan kat KL ni ialah jangan percaya signboard Pusat Bandaraya sgt..nanti berpusing dia anta belalang..hehehe

Regards,
-Strider-

hyazz berkata... Reply To This Comment

selamat semua nyer yer dik..

Unknown berkata... Reply To This Comment

guna GPS macam Daddy elle. membantu jugak walaupun kadang2 bengong jugak

qasehraihan berkata... Reply To This Comment

alahai kesiannyerrr...
nape xtipon2 je blogger2 kt lembah kelang ni..huhu


hai belalang..

aimanayie berkata... Reply To This Comment

adei... baca entry tengok tak da kaitan pun "KL dah sesat",,, tgk2 tajuk entri, "KL dan sesat",, haha! tepuk dai sendiri.. XD

owh.. sesat tuh la yg best.. hehe.. nimat merantau :)

malu bertanya sesat jalan.. pakcik teksi paling pndai tunjuk jalan XD

 
Blogged.my Web Statistics My Ping in TotalPing.com